Ethicon


Johnson & Jonhson/ETHICON Products is al sinds 1887 onbetwist marktleider in hechtmateriaal en hechttechnologie. Ethicon Products is daarmee een begrip onder artsen. De geschiedenis van onze producten loopt parallel met de geschiedenis van de moderne geneeskunde.

De hechtmaterialen van ETHICON vormen een vertrouwde en betrouwbare partner voor iedereen die zich met wondsluiting bezig houdt: van chirurgen, verloskundigen, dierenartsen, tandartsen en huisartsen.

ETHICON Products Hamburg maakt dagelijks een zeer breed assortiment van 680 kilometer hechtmateriaal en 700.000 naalden. Alle onderdelen van het productieproces – van ontwerp tot recycling - zijn in handen van Ethicon Products zelf. Alle micro naalden wordt stuk voor stuk handmatig gecontroleerd en zelfs de machines die de naalden maken en recyclen worden door ons zelf ontworpen en gebouwd.

ETHICON Products streeft naar het optimaliseren van weefselherstel. Naast zeer hoogwaardige naalden en hechtdraden maken wij daarom ook innovatieve producten zoals 'hernia solutions' voor breukchirurgie en Dermabond huidlijm.

Ter ondersteuning van onze producten biedt ETHICON Products uitgebreide 'professional education', in de wandeling wel 'hechtmateriaalkunde' genoemd. Dit varieert van 'knoop & hecht' trainingen, cursussen en workshops tot deelname aan chirurgische opleidingen. Ook in meer abstracte zin biedt ETHICON Products ondersteuning, zoals bijvoorbeeld door het meedenken met ziekenhuizen ter optimalisering van hun logistieke processen.

Website Ethicon