Takeda


 Takeda is een farmaceutisch bedrijf met een historie van meer dan 230 jaar. Het hoofdkantoor zit in Japan, met een Europese vestiging in Zürich. Het bedrijf is gespecialiseerd in geneesmiddelen voor de behandeling van oncologische, respiratoire, immunologische, cardiovasculaire en metabole aandoeningen en aandoeningen van het centrale zenuwstelsel.

Takeda is de grootste farmaceut in Japan. Voor wat betreft het aantal in ontwikkeling zijnde nieuwe geneesmiddelen, behoort Takeda tot de top 7 in de wereld. Takeda heeft 30.000 medewerkers wereldwijd, producten beschikbaar in meer dan 70 markten en meer dan 20 producten in de pijplijn om gelanceerd te worden de komende 5 jaar. Takeda richt zich op een wereldwijde groei en heeft door de integratie met Millenium en Nycomed zijn therapeutische expertise en geografische aanwezigheid sterk uitgebreid.

Takeda's traditionele sterke aanwezigheid in Noord Amerika, Japan en andere Aziatische landen, is nu aangevuld door een sterke positie in Europa en de snelgroeiende opkomende markten. De door de samenvoeging met Nycomed ontstane organisatie is vertegenwoordigd in meer dan 70 landen en staat wereldwijd op de twaalfde plaats als het gaat om omzet van receptgeneesmiddelen.

Als de grootste farmaceutische onderneming van Japan en één van de leidende ondernemingen binnen de farmaceutische industrie wereldwijd, streeft Takeda naar betere gezondheid voor patiënten wereldwijd door een leidende rol te hebben in geneesmiddeleninnovatie.

Website Takeda